Prezentace

9. 3. 2021 Michal Černý

Bez popisku

Cílem presentací není vytvořit kompletní výkladový materiál pro učitele, ale pomoci mu s přípravou na hodinu – nalezne v nich klíčové body daného tématu, důležité obrázky, případně konkrétní příklady, se kterými může dále pracovat. Je možné je použít v hodině tak jak jsou, ale také z nich využít jen obrázky, případně je libovolně doplňovat, spojovat, upravovat.

Jsou tvořené v Google Presentacích, takže je možné si je jednoduše spustit v hodně v prezentačním módu či si stáhnout kopii na svůj Google Disk a pracovat s ním dle uvážení.

Jako cílové využití prezentací vidíme dvě skupiny uživatelů:

  • Učitele – ten může s prezentací pracovat, podpořit svůj výklad, upravovat ji a strukturovat podle svého. Tak jako u pracovních listů i zde lze očekávat, že je budou spojovat po více lekcí podle toho, jak budou potřebovat sami strukturovat výklad.
  • Studenti – schopnost pracovat s prezentacemi, jako s učebním materiálem je (ať se nám to líbí či nikoliv) jednou ze základních dovedností studenta na univerzitě. Také na střední škole mohou prezentace posloužit k rychlému zopakování nebo základní orientace v celé problematice.

Tři praktické náměty na to, jak pracovat s prezentacemi ve výuce:

  1. Učíte o nějakém tématu? Vracíte se k textům? Použije je jako ilustrace toho, o čem je právě řeč.
  2. Na vysoké škole budou studenti často pracovat s tím, že si do prezentací píší poznámky. Nechte je to vyzkoušet také u informačního vzdělávání. Nebojte se vložit je studentům jako studijní materiály do školních systémů. Alespoň si nebudou muset psát vše.
  3. Chcete udělat hodinu více frontální? Pak doporučujeme prezentace stáhnout a upravit. Textu jsme pro vás moc nenachystali, ale obrázků, je zde dost, takže by to nemělo zabrat zbytečně moc času.

Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info