Zdroje a způsoby získání informací

 

„Jsem jako malé dítě, vcházející do obrovské knihovny přeplněné knihami v nejrůznějších řečech. Dítě ví, že někdo musel ty knihy napsat, ale neví, jak je napsal. Matně tuší jakýsi nadpřirozený pořádek v tom, jak jsou knihy uspořádané, ale nic o něm neví."
– 
Albert Einstein

Každý hráč baseballu nebo jiného sledovaného sportu ve Spojených státech je detailně analyzován, a když chce trenér do svého týmu přivést posilu, nedělá to obvykle jen tak, že by si vybral soupeřova hráče a koupil ho, ale nechá si zpracovat statistiky, který hráč je jak rychlý, jak dobrý má odpal, jak je drahý nebo zda nebývá často zraněný. Výsledkem je číselný ukazatel, který může trenérovi pomoci zvolit si správného hráče.

Získávat informace je pro pobyt v informační společnosti zásadní. Mít dobré informace, ale nedostat je včas, to je stejně nepraktické jako je mít jen polovičaté ve správnou chvíli. Naučit se informace najít, zpracovat a využít ve správný okamžik je jednou z výzev, před kterou stojí celé vzdělání i každý jednotlivý člověk. Rozhoduje se v ní o jeho schopnosti uplatnit se a orientovat ve světě.

Studovat

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info