Jak začít fotit pro svůj online kurz? Pár inspirativních zdrojů

Článek vznikl na základě příspěvků studentů kurzu, které najdete pod odkazy.

10. 12. 2020 Hana Tulinská

Bez popisku

Pokud nemáte s pořizováním fotografií zkušenosti, tak se hodí sáhnout po úplných základech. Doporučení je na internetu samozřejmě celá řada, zde však najdete doporučení studentů online tutoringu z roku 2020, kteří již mají i odzkoušeno.

Těm, kteří mají raději videotutoriály než text doporučují například, jak začít fotografovat v 10 krocích a základy focení v 10 minutách od Davida Maninga. Základní fotografické pojmy jsou určené zase pro ty, kteří se chtějí naučit vše správně pojmenovat. Přistoupit se dá také rovnou k profesionálním fotografům, od kterých se učit prostřednictvím jejich práce, webu, kurzů a knih.

Pokud přejdete ke konkrétnějším otázkám, nemálo z nás se poohlédne po radách, jak fotit mobilem. Protože to ale není pouze o hardwaru, bude následovat také doporučení nejlepších editorů.

Další rady hledejte podle toho, co a jak chcete fotit. Například jak fotit portrét nebo jak se fotí města a místa, což je obzvláště těžká disciplína, kterou ale přiblížil celý pořad České televize. Uvažovat můžete o celé scéně pro focení.

Bavíme-li se o fotografiích pro online kurz, tak zřejmě chcete, aby plnily nějaký účel. Dají se i při fotografování uplatňovat designové principy?

Pokud se chcete nechat provést procesem focení, lze samozřejmě sáhnout po online kurzech a MOOC.

S focením můžete zůstat u stavu "nejvyšší nutnosti" nebo si vytvořit vztah a styl, jako třeba v Handmade visuals. Kurzy pak můžete provozovat třeba na Instagramu nebo s jeho pomocí, jako Help for English. V neposlední řadě můžete třeba podporovat čtenářství, jako Books calling club.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info